søndag 9. april 2017

Mat i skogen


Ramsløk - super til å lage pesto av.
Har ei snill venninne som tipsa meg om hvor rasmløken var klar, og så plukka jeg til noen glass.
Pesto - kjempegodt til så mye.
På brødskiva med for eksempel et speilegg på.
Jeg liker den også godt til pasta og pizza.

Slik kan det se ut der ramsløken vokser.


Bladene kan forveksles med de giftige liljekonvallbladene om man ikke bruker luktesansen, for 
ramsløk lukter hvitløk. 
I tillegg har ramsløk bare ett blad på stilken, liljekonvall har to bladet på hver stilk. 


Noen hvitveis måtte jo også bli med hjem - koseligste pynten som minner meg om pappa som alltid tok meg på tur for å plukke liblomster, liljekonvall eller hvitveis da jeg var lita. 
Fine minner. 


Jeg valgte å lage pesto med valnøtter og uten parmesan.

Hadde ca 4 dl olje, 2 gode klyper salt, litt pepper, en 125 grams pakke valnøtter som jeg  hadde spist noen never av (så jeg vet ikke helt hvor mange gram som var igjen :)  pressa sitron (en halv) og veldig mye ramsløk så pestoen ble god og tykk etter flere runder i foodprosessoren. 

Fant meg en Braun foodprosessor på søpla for noen år siden 
- helt gratis. 
(Ja, ganske vilt :)

Den ser ikke så kul ut som Kitchen Aid osv, men fungerer veldig bra.
Har lenge jakta etter en foodprosessor med bolle av glass, men tror ikke de lager det av en eller annen grunn.
Har funnet smothiemaskiner og kjøkkenmaskiner til visping og elting i glass eller stål, men ikke foodprosessore. 
Da har jeg den gamle til jeg muligens en gang kan finne en slik.

(Vet du om kjøkkenmaskiner med bolle av glass eller stål?
Blir glad om du tipser meg... )

Det ble nok til noen glass med pesto. 
De kan fryses, bare husk på å ikke fylle helt opp så glasset sprekker. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar